Sopron

A nyugati határ mentén hazánk egyik legrégebbi ékszervárosa és  modern fesztiválvárosa látogatásra invitál mindenkit.

Az őskor óta lakott település a Nyugat Kapujában, Bécstől 60 km-re Budapesttől 215 km-re a Soproni-hegység és a Balfi- dombság által övezett szelíd völgyben terül el.Fekvéséből adódóan évszázadok óta kedvelt kereskedelmi és művészeti élettel átitatott  helyszíne hazánknak.Sopron az építészet és a táj tökéletes harmóniáját kínálja, izgalmas városi felfedező kirándulásokat, színvonalas kulturális programokat vagy vitalizáló túrákat a várost övező alpesi erdőkben.

Sopron római nevén Scarbantia , majd 1153-tól első Ispánjáról elnevezve Suprun-ként említik. Az óvárost a  római erődítmény romjaira épült hármas középkori falgyűrű fogja körbe, melynek része az egykori északi kapútorony a város jelképévé vált  61 méter magas Tűztorony. A hűségkapú emléket állít az 1921-es népszavazásnak, ahol a város polgárai kinyilvánították lakóhelyükhöz fűződő hűségüket. Ennek emlékét a torony belvárosi oldalán felállított hűségkapu őrzi. A közelben a barokk stilusú Fő téren található a városháza ami az 1896-os milleniumra készült. Egy karnyújtásnyira a város egyik leghíresebb épülete a Storno- ház, a Kecske-templom a 17. században koronázások és országgyűlések (1634-1635) színhelye,itt koronázták meg III. Ferdinánd királyunkat.Sopron  nevezetes épületei mind az elmúlt korok kiemelkedő építészeti remekei.

Sopron gazdag természeti környezete: a hegyek szubalpin klímája, kilátói, forrásai fantasztikus lehetőséget kínálnak  üdítő, gyógyító hatású alpesi kirándulásokra.

Az itt lakók vidámsága és életszeretete hazánk egyik legszebb és legkellemesebb üdülőhelyévé emeli Sopront.


Programajánló

Szabadidős programok a város és környékéről. bővebben  

Hasznos információk

Tudnivalók és megoldások a mindennapokra.

bővebben  

Sopron

Hazánk egyik legrégebbi és modern fesztiválvárosa.

bővebben  

Időjárás

betöltés....